Oral history-project van start

DEN HAAG (7 mei 2019) – Federatie Indische Nederlanders (FIN) is gestart met het in beeld en geluid vastleggen van getuigenissen van Indische Nederlanders. Woordvoerder Seitzinger is enthousiast dat het project eindelijk wordt gerealiseerd. “De geschiedenis van Indisch Nederland is te belangrijk om te verzwijgen. Wij zijn dan ook verheugd dat ons oral history-project nu echt is begonnen”.

Begin januari 2019 kondigde FIN aan Nederlands-Indische getuigenissen voor het nageslacht te documenteren. Indische Nederlanders werden opgeroepen om zich aan te melden. Met succes, want meerdere mensen uit de eerste, tweede en derde generatie hebben zich opgegeven. Inmiddels is het project ook daadwerkelijk begonnen. De getuigenissen worden uiteindelijk onder andere verwerkt tot een korte documentaire.

Het project zal worden geproduceerd door Pia Media BV, in nauwe samenwerking met Stichting Oorlogsverhalen. Eerder produceerden zij onder andere Archief van Tranen en Jack Boer, bevrijder van 2384 Nederlanders. “Pia Media en Stichting Oorlogsverhalen zijn zeldzaam goed geïnformeerd over de Tweede Wereldoorlog en de Bersiap. Wij zijn trots dat zij bereid zijn het echte verhaal van Indisch Nederland over het voetlicht te brengen” aldus Seitzinger.

Doe ook mee en meld u hier online aan!

Tags: oral historyTweede WereldoorlogBersiaprepatrianten.