Bestuurslid

Algemeen

Functie omschrijving
De Federatie Indische Nederlanders (FIN) zoekt nieuwe bestuursleden, die willen meewerken aan het uitbouwen van de organisatie. Hebt u affiniteit met Indisch Nederland en kunt u zich vinden in de doelstellingen van FIN? Reageer dan vooral. Het bestuurslidmaatschap wordt op onbezoldigde basis verricht.

Functie eisen
– HBO- of WO-opleiding;
– affiniteit met Indisch Nederland en FIN;
– voldoende historische kennis van de Nederlandse geschiedenis.

Over FIN
De Federatie Indische Nederlanders is het onafhankelijke initiatief van een nieuwe generatie Indische Nederlanders met als ideële missie:

(1) het beschermen en bevorderen van Nederlands-Indisch cultureel erfgoed,
(2) het versterken van de geschiedkundige kennis rondom voormalig Nederlands-Indië en
(3) het behartigen van de belangen van Indisch Nederland, waar ook ter wereld.

FIN is opgericht begin 2017. Zij streeft haar doelen proactief en met inachtneming van het beginsel van subsidiariteit na. De Federatie fungeert als pressiegroep van Indisch Nederland en doet dat op geheel eigen en vernieuwende wijze, waarbij haar motto Een andere generatie, een andere aanpak leidend is.

Contactpersoon
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot mr. drs. M. (Micha’el) Lentze (voorzitter) via 06 – 18 20 14 83 of m.lentze[@]federatie-indo.nl .

Deadline
Geïnteresseerden dienen voor 8 april 2019 te reageren door een motivatiebrief inclusief cv te richten aan Federatie Indische Nederlanders, Postbus 30, 2501 CA DEN HAAG of via info[@]federatie-indo.nl .

* Bekijk vacature in PDF-format.