6 thoughts on “Raben: Rijksmuseum “door de knieën voor duister clubje”

 1. alleen de foto van deze linkse extremist Raben bewijst
  `heeft zijn academische graad gehaald op een zolderkamertje_ jarenlang_ van ons belastinggeld mogen studeren (dus wereldvreemd)
  `alleen geschikt voor college geven op de zuidpool en een job in het rijksmuseum

 2. Ik heb onderstaande reactie eerder geplaatst als reactie op het artikel van Folia, maar ik wilde hem hier ook graag delen:

  “Het komt duidelijk naar voren dat Remco Raben niet zelf tot de groep Indische Nederlanders behoort.
  Ik heb een Nederlands-Indische achtergrond. Door mijn opa en oma, die in de jaren 50 naar Nederland kwamen, werd de term Bersiap nooit gebruikt om alleen het geweld tegen “Nederlanders” te beschrijven, maar ook voor het geweld tegen andere minderheden zoals Chinezen.

  En nee, Indische-Nederlanders hoeven ook niet uitgelegd te worden dat tijdens de periode van dekolonisatie Nederland ook grove misdaden heeft gepleegd tegen Indonesiers. Denk aan de politionele acties. Niemand miskent dat onder de Indonesiers ook veel leed en verlies was.

  Het voelt alsof er poging wordt gedaan om “Woke” te zijn door een witte man van middelbare leeftijd over de rug van getraumatiseerden hoogbejaarde mensen (van welke velen van kleur). Het is extra wrang omdat na aankomst in Nederland veel Indische mensen werden gediscrimineerd om hun huidskleur of (Aziatische) uiterlijk en hun leed werd miskent. Denk aan de jarenlange strijd om de betaling van achterstallige salarissen van soldaten van het KNIL, die de Nederlandse overheid bewust vertraagd heeft.

  Het slaat totaal de plank mis om de term “Bersiap” te cancellen of voor anderen in te vullen. Het kan juist een onderdeel vormen om een verhaal te vertellen. Het is bij een tentoonstelling zoals deze belangrijk dat het hele verhaal wordt verteld, van alle kanten. Met erkenning van het leed wat het voor alle betrokken mensen betekende. Precies zoals mijn Indische opa en oma dat bij hun kinderen en kleinkinderen hebben geprobeerd te doen.

  P.S.: Ik kom niet uit “het duistere clubje conservatieve en kritische Indische Nederlanders”, erg teleurstellend dat dit soort reacties gelijk (door Remco Raben) worden geframed en gelinkt aan extreemrechts en daarmee worden afgeschreven. Ik zet mij juist in voor diversiteit bij een linkse partij.”

 3. Wat een afschuwelijke gescheld van deze zichzelf wetenschapper noemende Raben. Om je dood te schamen. Hoe diep kan je zinken?

 4. Deze vent is het predicaat ‘academicus’ niet waard. Het zou goed zijn als de UVA afstand neemt van dit geteisem

 5. Altijd hetzelfde met uiterst-linkse Woke-gekkies zoals Raben. Hebben ze geen argumenten meer en worden ze in het ongelijk gesteld dan beginnen ze te janken over rechts, extreem-rechts, racisme etc…
  Heel erg dat belastingcenten gebruikt worden om die haatzaaier Raben een salaris te betalen. Overigens: pretenderen dat VVD en PVV samen een “clubje” vormen getuigt van volslagen onwetendheid over de actualiteit. Het enige clubje dat hier in het geding komt is het extreem-linkse Woke-clubje van Raben zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *