14 thoughts on “Beruchte Bersiap-ontkenner Pondaag doet aangifte tegen Rijksmuseum om gebruik Bersiap

  1. Mijn moeder Indisch 96 jaar heeft heel andere herinneringen. Voor haar veiligheid en die van haar moeder weer in een kamp. Bewaking door Japanners. Om aan regelrechte moordaanslagen aan oa vrouwen en kinderen door pemoedas te ontlopen.
    Mijn vader was marinier op Oost Java tijdens 1e politionele actie. Heeft zijn onderscheiding teruggestuurd. Omdat hij opgeleid was om tegen de Japanners te strijden. Het is een grof schandaal om alle soldaten en mariniers als oorlogsmisdadigers neer te zetten.

  2. Mijn moeder, Indisch, 96 jaar, heeft toch een andere herinnering. Kon niet meer veilig over straat, werd samen met haar moeder weer opgesloten in een kamp, bewaakt door Japanners! Dus als die cie ereschulden lef en fatsoen zou hebben dan moet dat ook benoemd worden. Het waren regelrechte moordpartijen op vrouwen en ook kinderen. Mijn vader was marinier tijdens “1e politionele actie”. Heeft zijn onderscheiding weer teruggestuurd. Om elke soldaat of marinier als oorlogsmisdadiger af te schilderen, is ronduit schandalig. Misdaden zijn van beide kanten begaan, ook naar de eigen bevolking.

  3. Ik vind de uitspraak om dhr. Remco Raben “uitgesproken pro-Indonesisch” te noemen wat ver gaan. Dan kijkt u niet naar zijn volledige staat van dienst.

    1. Het is door en door triest dat fanatieke Indonesische nationalisten en negationisten op mensen als Raben kunnen rekenen om afschuwelijke misdaden te verbloemen. Een hoogleraar geschiedenis die hand- en spandiensten verleend aan dergelijke sujets, moet het nu echt nog erger worden voor de nazaten van de slachtoffers? Is dhr. Raben dan niet alleen totaal onprofessioneel maar ook niet in staat tot enige inlevingsvermogen?

  4. Wat goed dat jullie over deze incestueuze actieverbanden berichten. Het is ronduit beschamend dat de MSM meegaan in deze ophitserij zonder te vermelden wat voor rapaille dit is. Het gewone Indonesische meisje Lara Nuberg zal wel weer in haar nopjes zijn. Ontkende zij zelf ook niet de etnische dimensie van de Indonesische gewelddadigheden?

  5. Misschien doet men best aangifte tegen deze haatzaaier en negationist. En heel duidelijk wordt hiermee dat dhr. Remco Raben zich voor de kar van een wel héél duister extreem-links clubje heeft laten spannen. Pondaag kan zich beter bezighouden met schadevergoedingen door het ondemocratische en koloniale Indonesische regime voor de Indische Nederlanders, Molukkers, Timorezen en ga zo maar verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *