5 thoughts on ““Aangifte tegen Bersiap-ontkenner Triyana is alles behalve “lachwekkend””

 1. Alleen excuus-Indo’s krijgen ruimte in de NRC. Met de zwijgende meerderheid heeft de redactie sowieso niks. Wie alleen de NRC als bron gebruikt krijgt helaas een vertekend beeld van de werkelijkheid. Het Indische verhaal wordt daar immers consequent doodgezwegen. Dat de NRC wel een ellenlang baggerstuk plaats van Miko Flohr – huh, ben ik Indo? – zegt eigenlijk al genoeg.

 2. Kan Hans Moll niet een nieuw boek schrijven? Ik heb alvast een titelsuggestie: Hoe de nuance verdween uit een kwaliteitskrant. NRC Handelsblad neemt stelling tegen Indische Nederlanders

 3. Het Woke-triumviraat Borren-Drieënhuizen en Veraart eist een “redelijk debat”. Over ontkenning van genocide en misdaden tegen de menselijkheid valt niet te debatteren, duidelijk toch? Wat mogen we nog verwachten van dit triumviraat dat hand-en spandiensten verleent aan radicale nationalisten als Tryana en Pondaag ? Gaan ze straks ook nog een “redelijk debat” eisen over de Holocaust op onze joodse medeburgers in WO2? Ik vrees dat ze dan nog iets meer tegenstand gaan ondervinden. De aangifte door FIN is verre van “lachwekkend”. Het misdadige opiniestuk van deze 3 negationisten is evenmin lachwekkend, eerder door en door tragisch voor de nabestaanden en de nagedachtenis van de slachtoffers.

 4. Er worden feiten uit de geschiedenis bewust genegeerd. Er is natuurlijk een verschil tussen ‘Nederlands’ en Nederlands. Zo waren er genoeg mensen die van Zweedse, Deense, Franse, Belgische, Duitse, Zwitserse, Portugese etc. kom af waren voor Indonesië onder Nederlands bewind kwam. Veel personen van niet-Nederlandse afkomst zijn tevens ‘Nederlander’ of te wel ‘Nederlands’ Indisch geworden.

  Het mooiste voorbeeld vind ik het Engelse woord Dutch. Wat is eigenlijk Dutch? In mijn optiek heeft dat niets met Nederlanderschap te maken en vind ook persoonlijk dat, aangezien het gegeven dat de Nederlanden aka Belgica bestaande uit België, Nederland en Luxemburg, in zekere zin onderscheiden kunnen worden in Vlaams, Walloons en de gewesten van Nederland. Zo indentificeerde men zich naar de province waar men vandaan kwam.

  Dutch, ook wel Neder Duits (Neder Dietz) is een religieus indentiteit. Men indentificeerde zich met veel zaken. Zo waren de wetten, die we anno 2022 kennen, niet in dermate simpel. Aangezien deze aan oorlog of erfrecht zeker onderhevig waren.

  Mijn vader was in Borneo geboren, na de oorlog Kalimantan. Zo zijn er vele voorbeelden. Mijn overgroot ouders aan moeders kan kwamen uit Austro-Hongarije, na WWI was het Koninkrijk van Jugoslavië. In de tijd van Tito werd het Jugoslavië waar nu niets meer van over is.

  Mensen zijn verdeeld, men moet kiezen en o wee wanneer je de zijde van de ‘onderdrukker’ kiest. De dikke van Dalen en DSM V boek worden meteen opengeslagen en de labels slingeren je om de oren, omdat je voorouder een ‘koloniaal’ was. In plaats van dat men elkaars leed erkend en probeert met elkaar een weg te vinden om te helen en elkaar kunnen respecteren voor onze voorouders, onszelf en onze kinderen. Dat de mensheid, ongeacht afkomst met ‘één hart, één geest’ kunnen leven. Vrij van mensenhandel en onderdrukking.

  De Bersiap ontkenners, en met name de niet-Indonesiërs, die het voor de gemengde bevolking met hun vooroordelen onnodige schade veroorzaken zullen met feiten worden geconfronteerd. De vraag is echter aan de Indonesiërs: Wanneer zijn zij ooit echt onafhankelijk geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *