7 thoughts on “UU wrijft met 4 mei-lezing zout in wonden slachtoffers WOII 

  1. Ik heb de lezing tot grote ergernis gekeken. Er was gelukkig verder weinig animo voor dit theater. Online schommelde het kijkersaantal tussen de 10 en 14 mensen. En het was inderdaad verschrikkelijk. Je moet wel erg ver heen zijn om het niet over de slachtoffers, maar over je eigen hobby te gaan zitten hebben. Je hebt 364 andere dagen waarop je zulk een lezing kan organiseren, maar niet op 4 mei. Wat mij nog het meest verwonderd is dat er kennelijk niemand bij de organisatie was die dacht: “dit is misschien wel een heel slecht idee”.

  2. Niet te filmen . 4 mei gaat over de TWEEDE WERELDOORLOG. We herdenken dat de gruwelijkheden gepleegd door Nazi-Duitsland en bondgenoot Japan en de NEDERLANDSE slachtoffers die zij hebben gemaakt. En nu gaat wil deze mevrouw de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog erbij betrekken in een poging daders en slachtoffers om te draaien? Wat een ongelooflijke lafhartige actie. Shame on de Universiteit van Utrecht dat ze dit soort activisme op dit moment faciliteren.

  3. De rillingen lopen over me rug. Hoe diep moet je zinken om de dodenherdenking aan te grijpen voor politiek theater? Wat een tuig

  4. Beneden alle peil wat mevrouw Buchheim wil doen. Dit is pissen op onze doden. Het is niet zozeer dat er geen Indonesiërs mogen worden herdacht. Wij herdenken zelf ook onze baboe die tijdens de Bersiap gruwelijk werd vermoord door pemoeda’s. Maar om de Indonesische dekolonisatieoorlog bij
    4 mei te betrekken ervaar ik als een regelrechte provocatie. Het lijkt alleen maar bedoeld om aan te tonen hoe fout de Nederlanders eigenlijk wel niet waren, terwijl vandaag juist de Nederlandse slachtoffers die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog – in Europa en Azie door terreur van nazi-Duitsland en bondgenoot Japan – centraal zouden moeten staan. De opzet van deze lezing kan ik niet anders interpreteren dan doelbewust verwarring zaaien over het leed van de Nederlandse slachtoffers en hun impliciet weg te zetten als daders. Totaal idioot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *