5 thoughts on “ZIEN! Nazaten benoemen Bersiap tijdens Nationale Dodenherdenking

  1. Mijn vader was weer terug naar Indië gegaan uit plichtsbesef, hij wilde het land, waar hij geboren was (uit Nederlandse ouders) weer helpen opbouwen! Toen ik (ik was 81/2 ) van mijn tijdelijke woonadres in Wassenaar naar Oegstgeest ging zei mijn moeder: je vader is doodgeschoten op de plantage; na 10 minuten: ga maar weer naar Wassenaar naar tante Rie, ze weet ervan! Iedere minuut van die wandeling en tramrit staan in mijn geheugen gegrift: mijn vader is dood…..

  2. Ik heb als jong meisje de Bersiaptijd onbewust meegemaakt. We woonde in een buitenwijk van Batavia. Mijn vader werkte in de operatiekamer hij werd bijna iedere nacht opgehaald er waren weer jonge jongens in een hinderlaag gelopen! Mijn moeder sliep met een pistool onder haar kussen. We zijn later naar het centrum van Batavia verhuisd. Deze verhalen heb ik veel later van mijn moeder gehoord! Ik moest mijn verhaal even kwijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *