6 thoughts on ““Dodencijfers Bersiap-onderzoekers hangen in het luchtledige”

  1. Dank Peter van den Broek! Een uitstekend artikel over het dodental van de bersiap-slachtoffers. En ja: nu komt de aap uit de mouw van Captain en Sinke: onbetrouwbare ‘onderzoekers’.

  2. Wat een amateurs deze onderzoekers. Wel hele grote woorden over anderen gebruiken, maar zelf je eigen cijfers niet verifiëren. Wat zit hier achter?

    1. De uitlatingen en de onzorgvuldigheid van de twee onderzoekers doen mij pijn. Ik zou Captain en Sinke willen vragen wat heb weerhoudt om de berekeningen van Peter van de Broek te onderschrijven en ik hoop dat ze er een onderbouwde reactie op geven.

  3. Inderdaad, dit mag wel meer publiciteit, overigens blijven ook deze cijfers beperkt tot Europeanen, anders gezegd als zodanig geregistreerde echte Nederlanders en gemengdbloedige Indo-Europeanen. Daarnaast zijn er ook bersiap-slachtoffers onder de Indo-Chinezen en Inheemse Indonesiers. Als ook deze laatste (niet- Europese) slachtoffers worden meegeteld komen we uit op verscheidene tienduizendtallen doden. 30, 40, 50, 60.000?

  4. De huidige vooringenomen historici gaan uit van het principe:
    “I’ve already made up my mind, don’t confuse me with the facts…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *