3 thoughts on “Coalitie stemt ook tégen motie BBB voor finale Backpay-regeling

  1. Schaamteloos! Ze kwamen naar de Oost om religie en beschaving te brengen..
    Mijn grootvaders, vader en ooms, hebben hun leven gewaagd en gegeven voor vorst en vaderland. En dit is wat zij er voor terug kregen: niets!
    Zelfs de door het Rode Kruis gedoneerde kleding is in rekening gebracht! De VOC mentaliteit, daar mag je trots op zijn!
    Rutten en kornuiten moeten zich diep schamen. Niet alleen is onze waardigheid afgenomen, maar ook ons bestaansrecht.

  2. Het gaat om ambtenaren en oud-militairen die in dienst waren van het Indische gouvernement. In tegenstelling tot bijv krijgsgevangen personeel van de Koninklijke Marine in de Japanse kampen. Als rijksamtenaren kreeg deze laatste groep wel volledig uitbetaald na de oorlog.

    1. Dat het hier zou gaan om ambtenaren en oud-militairen die in dienst waren van het Indisch gouvernement is een argument van de regering om de salarissen niet uit te betalen. De ambtenaren en oud-militairen werkten en vochten vóór Nederland. Niet voor het Indisch gouvernement. Dat is een nogal gekunstelde suggestie. Een kulargument. En al zouden ze officieel in dienst zijn geweest van dat gouvernement, dan nog was dat gouvernement onderdeel van NEDERLAND. Nederlands-Indië was een kolonie en het KNIL werd direct aangestuurd vanuit het Ministerie van Koloniën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *