12 thoughts on “Ruime meerderheid wil dat bestuur Indiëherdenking opstapt om prominente rol Indonesische ambassadeur

 1. Ook een trap na voor mijn overleden vader , gemarteld door de Jappen ,nooit een soldij ontvangen en dan nog de poppenkast bij de Indië herdenking……….ik begrijp werkelijk niet wat het bestuur bezielt om te heulen met deze politieke propaganda

 2. Koning Willem Alexander en premier Rutte putten zich uit in excuses aan de nabestaanden van de Nederlandse slaven en de nabestaanden van Indonesische slachtoffers tijdens de politionele acties van het Nederlandse leger. De nabestaanden kunnen rekenen op flinke financiële vergoedingen. Goede sier maken naar het buitenland met excuses en schadevergoedingen. Maar de nabestaanden van de KNIL- militairen wachten nog steeds op het achterstallige soldij. Zij kunnen stikken. Overigens, Indonesië heeft nog nooit excuses gemaakt voor de vermoorde Nederlanders tijdens de Bersiap, laat staan dat ze spreken over schadevergoeding aan nabestaanden.

 3. Indië-herdenking Den Haag!?
  Mijn familie werd ver naar achteren gedrukt, naar de toiletten!
  De bobo’s moesten immers in beeld!!
  Gelukkig hebben wij onze eigen herdenking op de Dam in Amsterdam! Daar GÉÉN bobo’s, maar betrokkenen centraal!!

 4. Mijn grootste bezwaar tegen die Indonesische ambassadeur ligt niet in het verleden, maar in het heden!!!
  Al 60 jaar worden mijn vrienden de Papua’s door Indonesië onderdrukt.
  Bah.
  Die Indië-herdenking is allang geen ‘herdenking’ meer, maar een politiek feestje!
  Met een zielig gezicht, z.g. ‘aangedaan’ is goed voor je imago! Levert misschien stemmen op, kost in ieder geval GÉÉN stemmen.
  Bah.

 5. Kijk dat zooitje zelfvoldane proleten eens glunderen. De ijdeltuiten. Ondertussen breken ze de herdenking waar wij al die jaren voor hebben geknokt in een handomdraai af. Wat een ongelooflijke schoften.

 6. Waarom moet D66 op tal van plaatsen deze periode in het algemeen en de Indië-veteranen in het bijzonder, keer op keer op de ziel trappen. Het wegmoffelen van de Bersiap en het stelselmatig proberen onderuit te halen van de Nederlandse Krijgsmacht brengt diepe wonden toe. Heeft de heer Frank Marcus enigszins een idee in welk apart gezelschap hij terecht is gekomen? Mijn vroegere respect voor u verdwijnt.

  Doe de geschiedenis recht. Het is al erg genoeg dat hooggeleerde heren goedbetaald bereid zijn om citaten aan te passen om hun woke gelijk te kunnen halen. Dat herhaal ik graag met de boeken in de hand en twee vingers in de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *