9 thoughts on “Ooit ‘Indisch’ festival Tong Tong Fair verdwijnt van Haagse Malieveld. Leek afgelopen jaren vooral op multicultureel tentenkamp

 1. Sudah, laat maar (oei!)
  Er komt vast wel weer iets anders…Gaat er een deur dicht, gaat ergens een raam open. Toch?

 2. Bij ons in de familie gaat nu een zucht van opluchting. Een grote aanfluiting dit nep Indisch festival waar vooral Indonesiërs, Javaanse Surinamers en Molukkers op af komen. Niets Indisch aan. Alleen onze goede naam wordt gebruikt om deze kermis te promoten. Men gaat over lijken. Bah

 3. En weer is het die kleine kliek Indo Kessasars die een – inderdaad ooit – Indisch evenement om zeep helpen. Jullie worden bedankt Tong Tong. Alleen die naam al. Ga je schamen!

 4. De redactie heeft de klok horen luiden of beter gezegd de tong tong horen slaan, maar is duidelijk niet écht op de hoogte. Als zelfs de burgemeester zich zeer lovend uitlaat over de culturele betekenis van het festival, waar ook een duidelijke link wordt gelegd naar het heden, dan is er wel iets meer aan de hand dan het denigrerende ‘multiculturele tentenkamp’ zoals wordt geschreven.

  1. De burgemeester is natuurlijk een echte kenner van wat Indisch is. Meneer Poublon, als u al een Indo bent, iets dat ik danig betwijfel, bent u wel een van de allerlaatsten die nog iets positiefs kan melden over dit evenement waar menig Indo het schaamrood van op de kaken krijgt. Dat op zich is best knap en verdient dan ook de nodige complimenten. Met de werkelijkheid heeft het echter maar weinig van doen.

 5. TTF Dit hoort in Den Haag, de stad voor de Indische mensen, de stad met de Indische cultuur en historie. Misschien toch de Indische ambiance blijven creëren. De TTF moet niet een soort van braderie zijn. Het moet wel Indisch blijven. De oude generatie is er helaas bijna niet meer. Nu zijn er de 2de 3de 4de generatie, vaak gemengd met een andere cultuur. Puur Indisch gaat wat verdwijnen. Maar daarom juist belangrijk om de TTF te behouden in Den Haag, maar mogelijk met meer Indische historie in de TTF en meer mogelijkheden in en rondom Den Haag o.m. wandelingen langs Indische gebouwen, monumenten.
  Of vertellingen door ouderen of boekbesprekingen over Nederlands Indie etc

 6. Dankzij onze woke denkers is dit evenement besmet geraakt

  Het Indo, Moluks, Papua, Chinees- Indisch en voor een ieder gevlucht uit Nederlands-Indië samen zijn, is kapot gemaakt.

  Voor even terug in De Gordel van Smaragd op deze kumpulan, een met geuren, eten, optredens georganiseerde Pasar waar oa ik kon ervaren, hoe mijn ouders, mijn opa’s en oma’s, groot- en overgrootouders opgroeide, tot Japan binnen viel ….

  Kapot gemaakt? Hoe dan?
  Doordat zelfs het woord ‘kumpulan’, als negatief wordt ‘ervaren’ door woke geïnfecteerden.
  Kumpulan letterlijk vertaald betekent:
  “Bijeenkomst van de desahoofden met de inlandse districtshoofden en de regent.”
  De Regent. .. woke vindt dat kolonistisch, wat erg, dat kan niet meer in deze tijd.

  In werkelijkheid was de TongTong fair een gezellig samenzijn waarbij onder het genot van Indische rijsttafel, lekkernijen en krontjong muziek het verdriet even vergeten kon worden.

  Woke heeft dat stukje Nederlands-Indië geschiedenis, die laatste strohalm naar een geboorteland, even onbezorgd terug, afgesneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *