Ingezonden is het het platform voor opinie en debat van Federatie Indische Nederlanders (FIN). Lezers worden nadrukkelijk uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de discussie over Indisch Nederland, nieuwe onderwerpen op de agenda te zetten of te reageren op eerdere (opinie)stukken.

U kunt uw eigen artikel digitaal of per post insturen. Houd alstublieft rekening met de lengte: ingezonden brieven maximaal 150 woorden en ingezonden opiniestukken maximaal 550 woorden. Vermeld altijd uw naam en woonplaats. FIN behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren, te redigeren of in te korten.

Patrick Kools & Eddie Kokhuis - © Federatie Indische Nederlanders“Salonindo’s geven Zwijgen laffe connotatie”
DOETINCHEM (22 september 2020) – Deze maand lieten Patrick Kools (oud-VVD-wethouder van de gemeente Waterland) en Eddy Kokhuis (oud-hoofdbestuurslid van de Algemene… (lees meer)
Pemoeda - © Federatie Indische Nederlanders“Liem haalt een politieke stunt uit”
TEXAS (9 september 2020) – Toen de jappen capituleerden was er geen bevrijding. Wij in de kampen dachten dat we vrij waren, maar er waren geen bevrijders. Geen Nederlandse of… (lees meer)
Indisch Monument beklad door AMP - © Federatie Indische Nederlanders“Politieke correctheid heeft een prijs”
DEN HAAG (14 augustus 2020) – Het Indië monument besmeurd en beklad door extremisten aan de vooravond van de Indie herdenking. Woedend ben ik! Maar je kon er… (lees meer)
Rémy Limpach - © Federatie Indische NederlandersHans Moll reageert op bizarre stelling Limpach
AMSTERDAM (9 juli 2020) – NRC-redacteur Frank Vermeulen stelt in Ik hoop op besef van Nederlands daderschap, 3/7 historicus Rémy Limpach de vraag of, waar het gaat om „buitensporig… (lees meer)

© Federation of Dutch Indos/Indo Dutch