Geen Tong Tong Fair (TTF) dit jaar

DEN HAAG (5 mei 2020) – De Tong Tong Fair (TTF) zal dit jaar vanwege de coronacrisis geen doorgang vinden. Dat maakte de organisatie zojuist bekend. Het is de eerste keer sinds 1959 dat de TTF wordt afgelast.

De organisatie achter het evenement zegt in een verklaring te hebben overwogen om de TTF uit te stellen naar september 2020, maar dat dit praktisch onmogelijk is. “Met het verstrijken van de tijd is die mogelijkheid steeds minder realistisch geworden. Ook al staat de regering evenementen toe na 1 september 2020, waarschijnlijk zullen die aan strikte voorwaarden moeten voldoen zoals de norm van 1,5 meter afstand. De consequentie zou zijn dat we geen échte Tong Tong Fair kunnen vieren”.

TTF is een festival dat sinds 1959 jaarlijks plaatsvindt in Den Haag, ook wel bekend als de Weduwe van Indië. De fair komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar en was oorspronkelijk een festival waar de cultuur van Indische Nederlanders centraal stond. De eerste editie vond plaats in het Moors Paleis van de voormalige Haagse Dierentuin, waarna korte tijd de Houtrusthallen werd aangedaan. Tegenwoordig vindt de TTF iedere zomer plaats op het Haagse Malieveld. Deze zomer zal het festivalterrein dus leeg blijven.

Tags: TTF.