Boekpromotie: Tussen Twee Vuren

PROMOTIE – Tussen Twee Vuren. Brandend zand, verloren landen en Indische levens vol gevaar is geschreven door Erik Becking, die als kind van twee Indo-pioniers opgroeide tussen de Papoea’s in voormalig Nederlands-Nieuw-Guinea.

De roman verhaalt over de avonturen van een grote Indische familie in Nederlands-Indië, Nederlands-Nieuw-Guinea en een barakkenkamp in Rotterdam. De hoofdpersonen, Constance en Karel, leefden tussen twee vuren en moesten vaak kiezen uit twee kwaden.

Haar ouders waren een Javaans kruidenvrouwtje en een dolende Hollander. Zij overleefde de Japanse genocide én de terreur van Soekarno. Hij was de zoon van een beroemde KNIL-kapitein en een Soendanese prinses. Hij belandde in de hel van Hirohito, vocht een bloedige broederoorlog en nam wraak.

Zwaar beschadigd knalden zij op elkaar in Nederlands-Nieuw-Guinea. De wederzijdse haat sloeg om in liefde en zij bouwden een paradijs tussen de Papoea’s. Tot Soekarno hen ook daar verjoeg.  Hoe verging het dit getraumatiseerde paar met hun half-wilde kinderen?

Bestellen doet u hier.

Tags: Erik Becking.