De Mos wil cameratoezicht bij Indisch Monument

DEN HAAG (16 september 2020) – Richard de Mos, fractievoorzitter van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, wil permanent cameratoezicht bij het Indisch Monument. Dat heeft De Mos vanavond tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Haagse gemeenteraad laten weten.

De Mos reageert daarmee op de onrust die is ontstaan naar aanleiding van de vernieling van het Indisch Monument eerder deze zomer door de Indonesische radicale actiegroep Aliansi Merah Putih (AMP). Federatie Indische Nederlanders (FIN) had de autoriteiten voor de actie gewaarschuwd, maar toch werd het grafmonument daags voor de Nationale Indië-herdenking met beledigende en racistische leuzen beklad. De laffe aanslag veroorzaakte een schokgolf binnen Indisch Nederland, waarop de autoriteiten besloten het monument alsnog tijdelijk te beveiligen. Die bewaking is inmiddels opgeheven, waardoor de roep om permanente bewaking opnieuw luid klinkt. Nu dus ook in de gemeenteraad.

De burgemeester heeft nog niet gereageerd op het voorstel van De Mos. De verwachting is dat dit later op de avond alsnog gebeurd.

Lees hier verder.

Tags: Aliansi Merah PutihIndisch Monument, Richard de Mos.