Bussumse Patria “coronavrij”

DEN HAAG (30 oktober 2020) – Het Bussumse Patria is “coronavrij”. Dat meldt het Noord Hollands Dagblad. Het nieuws komt nadat de afgelopen maand zeven bewoners van het Indische verzorgingshuis overleden aan het virus.

Volgens directeur-bestuurder Roy Dom van Stichting Nusantara Zorg is de situatie nu onder controle. “Er zijn geen besmettingen meer” aldus Dom. Toch is het verzorgingshuis niet geheel “coronavrij”. Een aantal bewoners zou nog ziek zijn, al gaat het daarmee volgens Dom wel de goede kant op. “We testen regelmatig en niemand is meer positief. Ik hoor dat nu in veel verpleeghuizen in de regio het aantal besmettingen toeneemt. We hebben ons portie al gehad afgelopen zes weken” aldus Dom. Patria heeft in overleg met de cliëntenraad de bezoekersregeling aangescherpt tot maximaal een bezoeker per keer.

Halverwege september werd bekend dat het verzorgingshuis getroffen was door een COVID-uitbraak. “Na een positieve uitslag ging het protocol direct in werking, ging het verzorgingshuis op slot en zijn alle bewoners en zorgmedewerkers getest” liet Dom toen lokale media optekenen. De besmette bewoners werden gescheiden van andere bewoners en door een eigen groep personeel verpleegd op hun eigen kamer. De wat minder zieke bewoners konden elkaar wel gewoon opzoeken. Uiteindelijk overleden zeven bewoners aan de gevolgen van corona. Meerdere bewoners en medewerkers raakten besmet.

Tags: COVID-19coronavirus.