Opnieuw geen Tong Tong Fair (TTF)

DEN HAAG (15 juli 2021) – De Tong Tong Fair (TTF) zal ook dit jaar vanwege de coronamaatregelen geen doorgang vinden. Dat maakte de organisatie zojuist bekend. Het is de tweede keer sinds 1959 dat het festival wordt afgelast. Ook in 2020 gooide de coronacrisis roet in het eten.

“Zoveel artiesten verheugden zich erop voor het Pasarpubliek op te treden, en wij verheugden ons erop ze weer te horen en te zien” aldus de organisatie achter het evenement in een verklaring. Die zegt het “jammer” te vinden dat het evenement opnieuw moet worden afgelast. In een verklaring laat de organisatie weten dat de nieuwe coronamaatregelen te veel onzekerheid met zich meebrengt en te weinig voorbereidingstijd. De organisatie komt later met meer informatie voor bezoekers die al in het bezit van een kaartje waren.

TTF is een festival dat sinds 1959 jaarlijks in plaatsvindt in Den Haag, ook wel bekend als de Weduwe van Indië. De fair komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar en was oorspronkelijk een festival waar de cultuur van Indische Nederlanders centraal stond. De eerste editie vond plaats in het Moors Paleis van de voormalige Haagse Dierentuin, waarna korte tijd de Houtrusthallen werd aangedaan. Tegenwoordig vindt de TTF iedere zomer plaats op het Haagse Malieveld. Deze zomer zal het festivalterrein dus opnieuw leeg blijven.

Tags: TTF.