10 thoughts on “Koekoek! Volgens Baay zou KNIL “met valse opdracht” zijn “gedwongen op eigen mensen te schieten”

 1. Valt het alleen mij op, of is de Indische gemeenschap anno 2023 steeds vaker leiden voorwerp voor dit soort minkukels?

 2. Het is jammer om te moeten constateren dat Reggie Baay zich met zijn recente uitspraken volledig ongeloofwaardig heeft gemaakt. Door te beweren dat het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) “met een valse opdracht werd gedwongen op zijn eigen mensen te schieten” schetst Baay een verkeerd en misleidend beeld van de werkelijkheid.

  Baay verzuimt het feit te benoemen dat de Bersiap, die hij volledig verzwijgt (!), een genocide was op (Indische) Nederlanders en andere etnische minderheden. Vele onschuldige burgers verloren hun leven tijdens deze gruwelijke gebeurtenissen en dat was een van de redenen dat onder andere het KNIL moest ingrijpen. Bovendien, zo wordt ook in dit artikel terecht vermeldt, was het KNIL een leger waarin zowel inheemse Indonesiërs als Europeanen, dienst namen.

  Het is treurig dat juist Baay deze uitspraken doet, vooral omdat hij als schrijver verantwoordelijk is voor het verstrekken van juiste en nauwkeurige informatie. Door precies dit soort populistische onjuistheden te verspreiden en andere belangrijke feiten te verzwijgen maakt Baay een karikatuur van zichzelf.

 3. Wie denkt meneer Baay wel dat hij is? Belachelijke uitlatingen van deze vent. Denkt hij omdat zijn eigen vader bij het KniL zat dat hij alles mag zeggen ofzo? Wat is dit voor grap? Ik heb zelf ook een vader die bij het KNIL zat en die zou zich schamen als hij kinderen zou hebben die zulke grove beledigingen de wereld in zouden durven slingeren. Meneer Baay lijkt vooral met zijn eigen bezig. Het werkt blijkbaar niet. Misschien is een gesprek met de psycholoog of psychiater een idee? Ik wens de heer Baay in ieder geval veel beterschap.

 4. Onderbouw “die valse opdracht” en “eigen mensen”.

  Op deze manier roept het slechts vragen en kritiek op!

 5. Die Baay lijkt op de Indonesische versie van Thijs van den Brink. Alsof die de hele tijd moet poepen.

 6. Wat een vreselijke man. Ook raar dat het ND zich leent voor het verspreiden van dit soort complottheorieën. En als het hier allemaal zo verschrikkelijk is volgens deze Indonesiër, mag ik dan vragen wat hij hier dan eigenlijk doet? Ik vind het nogal wat dat Baay denkt dat hij slachtoffers en nabestaanden van Indonesische terreur zo denkt te mogen krenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *