1 thought on “Nieuwe Kamervragen Van Haga (BVNL) over “zoveelste gekleurde” onderzoek naar Nederlands optreden vml Nederlands-Indië

 1. Ik heb na de herdenking een paar weken geleden veel 30er jaren films gezien over de activiteiten van en over de volkeren rond het enorme eilandenrijk met 400 talen dat Nederland in bescherming had en 350 jaar lang in heeft geïnvesteerd.
  Ook populaire films en amateurfilms over het leven en docu’s over de rubber en andere gewasculturen, de machtswisseling van de Gouverneur-Generaal, de aanleg van de spoorweg en onderhoud van locs, over de grote steden, over rituelen, afijn ga zo maar door, over de Japanse oorlog rond Ned-Indie, maar ook over de schipbreuk met de Batavia en Jan Pieterszoon Coen, de Chinese opstand, interviews en docu’s over W.F Hermans, Rudy Kousbroek, nabestaanden rond de waanzin van (de) Bersiap en zoveel anderen.
  Uiteraard veel over de held Raymond Westerling en de buitengewoon moedige generaal Spoor.
  Ruwweg bedraagt het verlies van Nederlands Indië 10-20.000 miljard sinds 1950 tot heden.
  Nederland is de Papoea’s, Molukkers en zoveel andere volkeren schuld verplicht.
  Die 10-20 biljoen moet worden gecompenseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *