11 thoughts on “Commissie wil meer aandacht voor vml Nederlands-Indië en doet bizarre aanbeveling

 1. Lees Thom Hoffman’s ” Indië, betovering en desillusie.
  Deel dat als literatuur op scholen.
  Ik zeg niet dat alles waar of onwaar is, en het geeft een bredere blik op de koloniale geschiedenis.

 2. Ik ben een Indo uit een Indische familie die zijn wortels heeft in Nederlands Indië. Ik ben daar trots op en er is NIEMAND die mij dat afneemt!

 3. Had Pechtold dus gewoon gelijk toen hij Indische NEDERLANDERS uitmaakten voor Indonesiërs. Wat een gekte!

 4. Het moet nu toch wel tot ons doordringen dat de Nederlandse overheid en Indonesische overheid de hele Bersiap -periode onder de tapijt willen vegen. De Indonesische regering heeft de Bersiap – tijd altijd al gezien als hun vrijheidsstrijd en is zo opgeklopt dat ze dit niet willen zien als een periode waarin ze onschuldige mensen hebben vermoord en verkracht puur uit haat en wraak. Deze standpunt houden ze al jaren vast en de Nederlandse overheid wilt dit niet tegenspreken want ze willen deze economische belangen met Indonesië niet kwijt. Het is al jaren zo dat de Nederlandse overheid de kolonisatiebeleid eigenlijk wilt verdraaien om Indonesië te paaien en de geschiedenis te verdraaien over de ruggen van de KNIL-militairen en Indische/Nederlandse gemeenschap. Dit over de ruggen van de (Indische) Nederlanders, waaronder Totoks die daar hun leven hebben gegeven, Molukkers en Papoeaas. En natuurlijk de KNIL-militairen. De Nederlandse overheid is een manipulatieve overheid die liegt en bedriegt. En dat deze 2 personen ( Bussemaker en Blokhuis ) hierin de lead gaan doen is voor mij niet betrouwbaar, ze zouden dus zomaar de geschiedenis kunnen verdraaien beginnen bij het onderwijs. Inkt op papier liegt niet namelijk en wordt vaak voor waarheid aangenomen ondanks dat het bestaat uit leugens. Want ze hebben al in het verleden laten zien dat ze partijdig zijn voor Indonesië. Het zou me niks verbazen als ze die leugenachtige Wokers en zogenaamde historici erbij betrekken en andere Indische groeperingen die naar de pijpen van de overheid om een geschiedenis verhaal neer te zetten in de boeken. Waarin ze de groeperingen die vanuit de waarheid willen opstaan om de Indische geschiedenis te schrijven gaan weglaten. Dit is wel iets om ernstig over na te denken en niet zomaar als zoete koek te slikken en te geloven, want we zijn al meer dan 70 jaar voor de gek gehouden!!!

 5. Een paar jaar geleden deed Pechtold net alsof Indische Nederlanders uit Indonesië kwamen en eigenlijk Indonesiërs zijn. Het leidde tot een nationale rel. Nu doet Jet Bussemaker doodleuk hetzelfde. En het dan hebben over gebrekkige kennis. Blijkbaar had de commissie het over zichzelf. Wat een blamage.

 6. Walgelijk om een hele groep mensen, hun geschiedenis, hun cultuur en identiteit gewoon te stigmatiseren en uit te wissen.

 7. Ja Jet, wis onze geschiedenis maar uit. U zou zich kapot moeten schamen. Zeker met uw achtergrond. Ben ik nu opeens ook een Indonesiër ofzo? Belachelijk idee

 8. hier zit denk ik een addertje onder het gras. Klinkt goed in de eerste instantie maar is dit op de foto niet dezelfde Paul Blokhuis die een aantal jaren geleden als secretaris uit het potje van collectiviteit schuld Indische gemeenschap de film ” Oost” medefinancierde” en deze mevrouw Bussemaker is een Wokester van de eerste orde…. ze wilt dat in de onderwijsboeken geen Nederlands Indie vermeldt wordt en Indisch want dat zou te koloniaal zijn? Laten we dit goed volgen en sceptisch zijn want deze Overheid manipuleert ons al tientallen jaren en liegt ons voor.En deze overheid moet echt niet gaan denken dat ze onze geschiedenis voor ons kunnen gaan invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *