15 thoughts on “Comité 4 en 5 mei Amsterdam Zuidoost & IHC verindonesiseren Indiëlezing

 1. Wat ik niet begrijp is dat het IHC niet gewoon een naamsverandering doorvoert. Bijvoorbeeld naar Indonesisch Herinneringscentrum. Dan is het voor iedereen duidelijk wat voor centrum dit is en welke belangen zij dienen.

 2. Zum kotzen hoe onze zwaarbevochten evenementen en instellingen worden gekaapt door Indonesische activisten. Dat dit kan in Nederland anno 2023. Het is om te janken.

 3. Ik was er bij. Op een kritische vraag uit het publiek zei de directrice van het herinneringscentrum dat ze ook ‘wel een keer’ iets Indisch konden doen. Verbijsterend.

 4. Alles dat onze ouders hebben bevochten wordt gewoon zo hoppa bij het grofvuil gezet. Shame on you Yvonne van Geneugten van het Indonesisch herinneringscentrum. Tijd om te wieberen

 5. De Indiëlezing is sinds een aantal jaar gekaapt door anti-Indische activisten. Ik heb de thema’s van de vorige edities even op een rij gezet en er is niets sluipenderwijs aan. Zonder enkele gêne wordt er een coup gepleegd op onze Indiëlezing.

  2012 Het leven van vrouwen en meisjes tijdens WO II in Zuidoost-Azië en tijdens de Bersiap-periode in Indonesië
  2013 Vrouwenlevens in en na de Tweede Wereldoorlog
  2014 Vertellen is herinneren is ontdekken
  2015 migratie en aanpassen
  2016 Kinderen van Japanse vaders, kinderen met een geschiedenis.’
  2017 Vrouwen binnen en buiten kampen
  2018 Oorlog en herinnering
  2019 Migratie en aanpassen (Lara Nuberg & Leo Lucassen!)
  2020 Vrouwelijke stemmen en perspectieven tijdens de koloniale periode in Indonesië
  2021 De migratie van chinezen uit Indonesië naar Nederland
  2022 Dekolonisatieoorlog in de actualiteit

 6. Woke is gif.
  Het maakt blind voor het gehele verhaal en woke is verslavend voor diegene die vatbaar zijn voor de slachtoffer rol.

 7. Dat slachtoffers van Indonesisch terreur gedwongen worden Indonesische oorlogsmisdadigers als Soetomo te herdenken is zonder twijfel een ultiem nieuw laagtepunt binnen de Nederlandse Politiek.

 8. Ik wil hier bij zijn om mijn afkeuring en verbijstering over te brengen, maar de zaal is uitverkocht. Heeft het zin om alsnog te komen?

  1. Ik zou met mijn broer en twee zusters komen, maar we hebben allemaal corona. Ik heb mijn kaartjes naar de fin gestuurd

 9. Dit is niet te geloven. Wat bezielt deze mensen? Dit kan niet. Dit mag niet. De Indiëlezing is van ons. Als ze die Indonesische propaganda willen bespreken, prima, maar doe dat dan lekker op je eigen lezing. Wat een onbeschoftheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *