36 thoughts on “Bestuur Indiëherdenking zwicht voor intimidatie en geweld. Indonesische ambassadeur krijgt prominente rol tijdens ceremonie

 1. De Nederlands regering moesten zich schamen, voor de KNIL MILITAIREN EN DE VETERANEN die
  zwoegen voor de drie kleuren van de Nederlandse vlag. En daarna ontslagen en hun achterstalig loon tot nu toe na zoveel jaren niet heeft uitbetaald. Een schande en dan elk jaar zoveel miljoenen steun aan Indonesie uitgeven. Terwijl de mensen daar door de allerlei rampen
  Niet eens wordt geholpen. Schande222. Nederlandse regering moeten hun ogen openen en de geschiedenis op scholen openen/vertellen waarom de Molukkers en de Indische bevolking in Nederland is Beland/Gedropt voor plusminus 6 maanden verblijf in Nederland is nu een oproep gegaan tegen deze Regering alles wordt in doofpot gestopt /gesloten. Het moet nu geopend worden. Wij zijn geen ASIELZOEKERS, Het verleden moet nu geopend worden sommige mensen weten niks over INDISCHE en de Molukkerse bevolking, meesten denken dat wij Gastarbeiders/Asielzoekers zijn.
  Elk jaar wordt herdenking gehouden maar de naam voor/van de KNIL MILITAIREN EN DE VETERANEN niet tengehore gebracht. Voor mij het HEDEN moet GEOPENBAARD worden zodat de MENSEN weten waar het over gaat. De meesten vraagdt zich ook af waarom wordt iedere keer gediscuseerd bij de Overheid/Kabinet omtrend deze zaak. Het moet aan het licht komen dat de mensen weten waar het overgaat de Kabinet verdraait alles .
  Er moet verandering komen denk aan de Mariniers/KNIL/VETERTANEN,die hun leven hebben geofferd voor de NEDERLANDERLANDSE DRIE KLEUR.

 2. Het vertrappen van de Indische identiteit heeft alles te maken met het feit dat het westen er alles aan doet om Indonesië in de westerse invloedsfeer te houden. Middels de vaarroute de Straat van Malakka wordt het leeuwendeel van de Chinese olie bevoorraad. Dit chokepoint is van vitaal belang in het geopolitieke schaakspel van de Verenigde Staten versus China/Rusland. Feitelijk is er niets verandert sinds de dagen van van Heutsz, die Atjeh pacificeerde om tal van redenen, niet in de laatste plaats zijde de Atjehse piraten die de wereldhandel bedreigden. Indonesië is nu in de positie om alles te eisen dat ze wil, omdat de controle over de Straat van Malakka essentieel is. Wij worden geofferd voor het conflict tussen de VS en China zoals Nederlands-Indië werd geofferd aan de VS middels dreiging intrekken Marshallhulp om vervolgens zelf pro-Amerikaanse beïnvloedingscampagnes uit te oefenen in Indonesië. The more things change, the more they stay the same. Zoek maar naar het ‘Malacca Dilemma’.

 3. In alle jaren dat Thom de Graaf in Nijmegen burgemeester was en ook toen hij er als burger woonde en woont heeft hij nooit getoond dat hij ook maar een spatje medeleven had voor de herdenking van de Indische slachtoffers. Zijn daden verbazen me dus niet. Maar dat er verder in dat bestuur niemand was die kon opkomen voor deze buitengewoon belangrijke dag is schandelijk. Voor de meeste bejaarde ouderen is een reis en de avond naar Den Haag niet haalbaar. Het ontmoeten van de generaties om samen te eten en de vrijheid te vieren wordt onze ouders en voorouders afgenomen. Het zal opweg naar opheffen zijn. Eerst ontmoedigen en dan zeggen dat er geen behoefte meer is. Hoelang zullen onze ouders en voorouders nog verder beledigd en gekleineerd worden?

 4. Thom de Graaf trad af als minister omdat zijn wetsvoorstel om voortaan net als in de rest van Europa de burgemeesters te laten kiezen in van hen schimmig te benoemen.
  Vervolgens liet dezelfde Thom zich BENOEMEN tot burgemeester van Nijmegen.
  D’66 en D66 hebben een zeer ruime ervaring in het verkwanselen van de eigen Kroonjuwelen,maar Thom de Graaf is zelfs in die kring een toonbeeld van beginselloosheid.
  Hij is inmiddels benoemdctot vice-voorzitter van de zeer ondemocratische Raad van State.
  Dat hij is benoemd tot voorzitter van de Indiëherdenkingen is m.i. een politieke sneer richting de Indische Nederlanders

  1. Dit is overduidelijk een een-tweetje tussen Willem de Zwijger/Prins Pils en onderkoning de Graaf. Gezien Amalia haar biografie liet pennen door D66’er Claudia de Breij is het wel duidelijk welke partij de stem van het koningshuis geniet.

   facebook.com/D66/videos/10154791254167550/

  1. Niet alleen dat de Graaf moet verdwijen , gelijk met zijn D66 partij

 5. Wie zitten eigenlijk in het bestuur van ons Indië monument dat zij de Nederlandse Bersiap doden door Indonesische groepen vergeten ?

  Ruud Lubbers (oud premier) werd bekogeld met een ei bij de dodenherdenking bij het Indisch Monument, omdat hij de Japanse premier Kaifu had uitgenodigd in 1991.
  Kennelijk heeft niet alleen onze huidige premier Mark Rutte een klein geheugen.

 6. Schandalig, wat mij betreft mag deze onwetende Thom de Graaf het veld ruimen. De man heeft totaal geen idee wat hij aan het doen is. Een draai proberen te geven aan de geschiedenis. Ik heb besloten aanstaande maandag niet te gaan. Als dit doorgezet wordt in beleid zeg ik mijn lidmaatschap op en is de melati geen symbool meer, want ik voel mij in mijn eer gekrenkt. De Indonesische regering heeft zich destijds schuldig gemaakt aan het excessief geweld in 1945/46 (de bersiap). Was die er niet geweest waren er ook geen politionele acties!!! Heden ten dage zijn deze bestuurders nog bezig met pogingen tot het uitroeien van de Papoea’s in hun eigen land en dat land (Nieuw Guinea) te verheffen tot wingewest samen met Amerikaanse bedrijven met als gevolg rijkdom voor een paar Indonesische Bobo’s en gigantische milieuvervuilingen in Nieuw Guinea achterlatend. En wij maar werken aan klimaatverbeteringen. Verder werkt deze regering niet mee aan meer vrijheden voor Atjeh, Molukken en Papua, Vandaag de dag is deze regering te vergelijken met regeringen als van Putin (Kroatië), Xi-pin (Taiwan en Hongkong). Thom de Graaf, snap je het eigenlijk wel?

 7. Het is wederom een dolksteek van de regering in de rug voor alle Indo Europeanen, Indo’s, minderheidsgroepen zoals oa chinezen en ook de Molukkers. Bah 🙁 Politiek stinkt onthoud dit.

  1. Hoe komt het dat Tom de graaf van D666 voorzitter is en niet iemand met roots of betrokkenheid met de 15 aug herdenking .
   Ik haak af bij de Haagsche herdenking en ga voortaan naar de Amsterdamse herdenking .

 8. In de Trouw zegt dit sujet op de vraag of de omgekeerde boerenvlaggen wrang zijn tijdens de herdenking: “Ik ga geen discussies met elkaar vermengen”. Ondertussen nodigt die doodleuk de Indonesische ambassadeur uit. Deze man leeft in een parallelle werkelijkheid

 9. Waarom is hiervoor in hemelsnaam een D’66 politicus als voorzitter benoemd en niet iemand met Indische roots? Weer zo’n voorbeeld van de ongebreidelde verpolitisering van de maatschappij. Die D’66-ers zitten overal. De rechterlijke macht, het onderwijs, de culturele sector, sociale sector, de informatievoorziening. Weg met dit bestuur en louter mensen benoemen met Indische roots !

  1. Dat zal ik ook nooit begrijpen. D66 zit overal in te rommelen en te dicteren wat er allemaal moet veranderen, ook al gaat het tegen het hart van de betrokken mensen in. In deze de nabestaanden van de slachtoffers van de 2e WO en de Bersiapperiode. Velen van onze 2e generatie weten wat voor impact dit heeft gehad op ons gezinsleven en hoeveel psychische schade dit heeft opgeleverd.

 10. Dit kan niet waar zijn!! De roofstaat die mijn vrienden de Papua’s al vanaf 1962 onderdrukt en vermoordt!! Één van de landen die de oorlogsmisdaden van putin NIET veroordeelt!!! Papua’s in Nederland!!! Dit mogen wij niet pikken!!!

  1. Ik betreur het ten zeerste dat het verhaal in dichtvorm van mijn vader als oud-KNIL militair “Melati Putih, over leven” twee jaar geleden Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 als goededoelenorganisatie heeft aangemerkt.

   Het enige verhaal dat mijn vader mij wist te vertellen was dat hij na de Birmaspoorweg bevrijd werd, maar bijna gedood was door een bamboespeer van een Onafhankelijkheidsstrijder (Bersiap), wat nu door de Indonesische Ambassadeur gebagatelliseerd wordt en Rutte tussen haakjes plaatst.

 11. Wilde nog komen, gezien mijn leeftijd en de belofte die ik gemaakt heb om de ETENSBAK van mijn VADER te schenken aan BRONBEEK, kom toch maar niet! Ben bang dat er ongelukken gaan gebeuren! IK als NSB HUNTER wil niet geconfronteerd worden met NSBers! het is een SCHANDE! en dat de hele GOENA GOENA ver hun heen mag komen! En LIJDEN zullen Ze!
  HANS VIELEERS -van OVEREEM

 12. Ronduit bespottelijk en misselijkmakend wat dit bestuur allemaal over de rug van onze grootouders zit te bekokstoven.

 13. Ik heb me nog niet zo heel lang aangesloten bij de FIN. Ondersteun 100% het streven naar een betere dialoog, waarheidsvinding en rechtsherstel. Constateer echter dat de FIN keer op keer wordt gepasseerd in voor Indische Nederlanders belangrijke kwesties. Vraag me dan ook af of er een plan bestaat om:
  A. Meer greep te krijgen op besluit- en beeldvorming
  B. Posities in gremia zoals Bestuur Indiëherdenking in te laten nemen door terzake kundige Indische Nederlanders
  C. Genocide- en Bersiap ontkenning krachtig aan de kaak te stellen.
  D. Geschiedenis vervalsing rond deze voor ons zo traumatische periode te redresseren
  Mochten hier wel degelijk plannen over zijn dan wil ik graag bijdragen aan de uitvoering.

  1. Ik moedig iedereen aan om zich te mobiliseren voor het algemeen belang. De culturele instellingen zijn momenteel bezet door D66 en het is moeilijk daar een voet tussen de deur te krijgen. De Indische gemeenschap zal echt een actievere rol op zich moeten nemen als ze geen voetnoot van de geschiedenis willen worden. Het is ieders verantwoordelijkheid om het erfgoed levende te houden. Volgens mijnzet de FIN zich krachtig in op de punten A, C en D.

  2. Ik stel voor de Indonesische AMBASSADE met leuzen te versieren. Of tijdens het optreden van de omstreden Ambassadeur met spandoeken te komen:
   “Indonesia apologize/acknowledge Bersiap genocides against Dutch civilians! OR GET LOST”
   70 years of DENIAL, whitewashing, erasing massmurders and GLORIFICATION of GENOCIDE perpetrators! ⛔BOYCOTT Indonesia criminal genocide country! HYPOCRITES

  3. Vanzelfsprekend bestaat zo’n plan, maar de FIN staat altijd open voor suggesties en ideeën. Ik zal vragen aan het bestuur contact met u op te nemen. Mvg, Michael Meyer

 14. Het vijanddenken lijkt alleen maar toe te nemen. Het is misschien juist goed om de geschiedenis met elkaar te delen in plaats van tegen elkaar te gebruiken. Als je met elkaar in gesprek blijft dan kun je hen uiteindelijk ook verantwoording vragen voor de rol van Indonesië bij de Tweede Wereldoorlog en de Bersiap. Hen niet meenemen is hen ook niet daarop kunnen attenderen en gewoon aanklagen in het luchtledige. Kijk hoe goed wij nu met Duitsland samenwerken, dat was nooit gebeurd als wij de wrok eindeloos nadroegen. Het is daarnaast moreel gezien beter om een eerste stap te zetten dan te blijven doorkoken in trauma.

  1. Vind je het gek? Nederland blijft maar buigen richting Indonesië. Hoe vaak hebben we nu al excuses aangeboden? En de Indonesiërs? Die lachen ons vierkant uit!

 15. Thom De Graaf toont hiermee aan dat hij totaal ongeschikt is voor de functie. De Graaf en de rest van dit bestuur moet per direct opstappen. Ze zijn er niet voor ons Indische Nederlanders, maar voor Indonesiërs. Krankzinnig en wanstaltig. Een affront richting alle slachtoffers

 16. Toch wel cynisch om te moeten constateren dat een herdenking die bedoeld is om de veerkracht en de kracht van de mensen die de terreur van de Jappen en Indonesiërs hebben weten te overleven nu zelf zwicht voor terreur. Dit ruggengraatloze bestuur had geen dag in het Jappenkamp overleefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *