2 thoughts on “Moll: “Dat Nederlandse militairen in Indië ook levens hebben gered wordt vergeten”

  1. De verdienste van Westerling was, dat hij in opdracht van het Indisch gouvernement handelde, daarvoor goedkeuring had, en de opdracht volbracht had. De belangrijkste verdienste van hem was. dat hij uiteindelijk voorkwam. dat de bersiap – die toentertijd alleen heerste op Java en Sumatra – zich verder verspreidde over de andere gebieden van de archipel. Veel Inlandse agressie was voortgekomen ui de Japanse bezetting (zij waren opgeleid door de Japanners). Zij waren geen kinderen van de revolutie. (Bron; Jan A. Somers)

  2. Ondanks dat het overkomt als een lastig interview heb je dit weer mooi gezegd Hans. Dank voor alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *