3 thoughts on “Van Griensven (VP): “Indië-onderzoek beperkt zich tot vooringenomen perspectief”

  1. Hoeveel misdrijven zijn er niet gepleegd tegen de Molukkers die aan de kant van Nederland stonden?
    Daar wordt niet over gerept. Niet voor niets zijn er duizenden naar Nederland gevlucht. En wat hebben de Indonesiërs niet allemaal gedaan op Nieuw-Guinea??? Alsof zij zo’n lieverdjes zijn. En het is makkelijk praten en oordelen na 75 jaar. Oordelen over iets wat in een heel andere tijd is gebeurd met de ogen en ideeën van nu.
    Gaan deze onderzoekers nou ook dd hele geschiedenis beoordelen en dan de Romeinen, Spanjaarden, Fransen en Engelsen en beschuldigen van oorlogsmisdaden?????

  2. Het betrekken van tal van Indonesische historici bij het onderzoek zegt mij voldoende. Men wilt inderdaad het perspectief doen kantelen om maar tegemoet te kunnen komen aan de Indonesische kant van het verhaal. Verachtelijk en zeer kwalijk. Als zoon van een Moluks KNIL-militair zal ik niet accepteren dat onze vaders en andere KNIL-militairen worden bestempeld als “oorlogmisdadigers”. Na volledig getraumatiseerd de Japanse interneringskampen te hebben verlaten werden ze ingezet tegen de Indonesische nationalisten. Met als “dank” op dienstbevel en tegen hun zin per boot op transport te worden gezet naar Nederland en vervolgens o.a in voormalige concentratiekampen te worden geplaatst. Onmiddellijk ontslag volgde met verlies van soldij en pensioenrechten. Onvergefelijk en tot op heden niet te verteren.

  3. Nooit zijn er excuses gemaakt door Indonesië duizenden mensen die gruwelijk zijn afgeslacht daar mag vooral niet over gesproken worden ze noemen het niet voor niets de vergeten genocide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *