9 thoughts on “Kabinet keert zich ook tegen nieuwe motie BBB voor finale Backpay-regeling

 1. Is heel jammer dat de meesten de geschiedenis niet kennen. Meesten hebben het van horen zeggen, waren er niet bij. Er worden namens de Indische gemeenschap gesproken alzijnde de Indische Kwestie, maar het gaat om kleine groep KNILER die onder ambtenaren vallen. Het is bekend dat deze groep wel een stuk of 7 voorzieningen hebben gehad. Nu komt, de Molukkers hebben om de pijn te verzachten omdat NL een belofte deed, maar Soekarno wilde deze groep niet meer terug in zijn land. Om de pijn verzachten heeft NL van de belastingbetaler ruim 62 wijkcentra plus 62 kerken geschonken aan de Molukse Gemeenschap. Rutte heeft hardnekkig geweigerd ” Het geld is ” zegt Rutte, maar tegen deze achtergrond zijn andere feiten die spele. Die 62 wijkcentra en 62 kerken moeten elk jaar worden onderhouden wel met U belastingcenten. Weet U dat 60.000 – 70.000 gezinnen, de Nederlandse Indische Burgers. Die periode 1947-1962 in de republiek Indonesie woonde . Het land uit gezet zijn waar Soekarno aan Nederland 7,2 miljard betaalde om dit aan deze bugers te betalen voor het verlies van hun bezittingen en banktegoeden . De eerste euro moet nog worden betaald. Mark Rutte is van deze feiten op de hoogte. 15.000 mensen hebben het Traktaat van Wassenaar gesteund (ook FIN).

  Ferry Schwab Sr

  1. Het lijkt me sterk dat de F.I.N. dit steunt. Graag tekst en uitleg van de F.I.N. of deze beschuldiging klopt

 2. Als he de geschiedenis can de VOc terug leest, o.a ook van Thom Hoffman, dan valt mij op dat de mentaliteit van toen nu nog heerst.

  Je verrijken over de rug van weerlozen !

  En dan nog durven beweren dat de mensen van nu met de wetenschap van hun gruweldaden uit het verleden, geleerd hebben!?????

  In tegendeel. Nu wordt willens en WETENS krom onrecht, recht(s) gepraat. Alsof de optie om als enig land ter wereld, geen soldij uit te betalen aan “eigen” leger een grote verdienste is.
  Alsof slavenarbeid al ver verleden is. Alsof alweer / nog steeds opzettelijke onwetendheid van de regering vergoelijkt kan worden.

  Waarom ziet de regering de eigen valk in de ogen niet? De splinter, vergelijkbaar met de houding van Poetin, wordt dan nog Godzijdank, gezien. En toch ook daar weer die graaicultuur van bedrijven om toch daar handel te blijven drijven voor het gewin!

  Nogmaals waarin onderscheidt men zich nu met toen. Welke verantwoordelijkheid kunnen ze nog steeds ontduiken . Zeker als het om geld gaat.

  Kwalijk hoe zelfs op minister niveau gebrek aan kennis is van de uitbuiting die in Indie bewust heeft plaatsgevonden met als uiteindelijk inzet “ de beker van ereschuld” graag laten passeren .
  Wel met het vingertje wijzen naar de Duitsers, de Russen… Maak eerst het eigen blazoen eens schoon zonder morren ! Laat het morele kompas nu eens wel werken.

  Het kompas dat weelde bracht aan Nederland heeft ook nu een keer zijde
  Van verantwoordelijkheid durven / moeten nemen.
  Twijfel?
  Lees dan de geschiedenis er eens goed op na! Er is uit meerdere bronnen en uit besluitvormingen door de Nederlandse regering zelf op schrift vast te stellen dat er ERE schuld ligt.
  De regering is nu weer haar eigen geschiedenis aan het maken door nog wat zwarte bladzijden toe te voegen aan een onmiskenbaar onwenselijke rol waar artikel 1 nodig is en blijft.
  Doe recht aan waar een regering voor staat in een democratie.

 3. Elke x dat de backpay regeling in het nieuws komt, is het een mes in mn rug. x op x dat het steeds wordt afgewimpeld als …….
  Heb het nooit gezegd, maar ben blij dat mijn vader dit niet meer hoef mee te maken.
  3 jaar krijgsgevangen aan de Birma Spoorweg gewerkt, daarna nog 1 jaar niet terug kunnen gaan naar Indonesië vanwege de Bersiap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *