2 thoughts on “Rutte wil géén onderzoek naar Bersiap

  1. Nee Rutte denkt dat hij hiermee een ‘goede relatie’ met Indonesië opbouwt. Zijn Neo liberal beleid heeft historici aangemoedigd en gefundeerd om de geschiedenis van het koloniale verleden te herschrijven. Zo wordt de historische werkelijkheid goed verbasterd. De Indo en de Molukker wordt heel wat in de schoenen geschoven … zoals het racistische koloniale beleid in Nederlands Indië. Dus niet de Nederlander en totok waren verantwoordelijk voor de koloniale misdaad maar de machtige Indo. Als historicus heb je toch wel een enorme capaciteit voor fantasie nodig om zo’n verdraaiing te kunnen waar maken. Deze ongelooflijke fantasie vannuit waardige postmoderne historici heeft wel een donker kantje jongens! Hebben jullie er wel eens bij stil gestaan wat voor een effect deze fantasie rijke interpretatie van de geschiedenis zou kunnen hebben op de 3 miljoen Indos of afstammelingen van Indische mensen in Indonesië? Denk er eens goed over na! Ik heb er al wat over gelezen in Indonesische politieke bladen zoals Tirto. Doe eens wat huiswerk!
    Nu ik toch bezig ben, waarom is de Bersiap herkenning belangrijk? Omdat deze uitmoording de toon aangaf voor het begin van het Javaanse koloniale beleid. Het werd en nog steeds is een modus operandus. kijk naar de moord partij op de Chinese bevolkingsgroep groep de aanval op de Molukken, Oost Timor en nu de afschuwelijke wreedheden in West Papua. Niet alleen Hollanders en Indische mensen maar ook vele andere bevolkingsgroepen die er ‘niet bij hoorden’ werden in de Bersiap tijd vermoord. Dit moet erkent worden en de gruwelijke handelingen waar nog steeds veel trotsheid op is in Indonesië moet erkent worden. Dit blijft anders door gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *