3 thoughts on “Rutte blundert tijdens Indië-debat. Denkt dat ‘Indisch’ iets niet-Nederlands is

  1. Beschamend dat een man als hij de achtergrond niet kent van een deel van zijn eigen indisch verleden welk onmiskenbaar verbonden is met het Nederlands koloniale tijdperk. Zelfs zijn generatiegenoten, de kinderen van de tweede en zelfs derde generatie indo’ s weten meer hierover te vertellen. Mark had beter zijn oor bij zijn nette indische Oma te zijde kunnen legen. Die had hem dan haarfijn kunnen uitleggen hoe het was en wat het “indisch-zijn” betekende tijdens de ” Hollan(In)dische Tempo Doeloe” periode. Levende geschiedenis in huiselijke kring en geen gebruik maken van lessen uit eerste hand. Jammer van de gemiste kansen Mark ..

  2. Ja mijn moeder ging natuurlijk de hele dag (of meer) de keuken in om alle gerechten in een keer op tafel te zetten!
    Ik begin langzaam te denken dat deze man in een inrichting thuis hoort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *