3 thoughts on “Kunstenaar wil dat VOC-schip verdwijnt volgens Historisch Nieuwsblad

  1. Met verbijstering dit standpunt van de heer balai gelezen. Dit slaat nergens op – als een replica van een historisch schip (of enig ander voorwerp) in een museum al niet meer kan. Dat is gewoon het verleden tastbaar maken; dat is toch niet “verheerlijken”… en als gezinnen zo een museum bezoeken en de kinderen spelen wat… so what?

  2. Hou eens op om het verleden, hoe negatief dit soms valt, te vernietigen. Het is en blijft bij de historie behoren. Onze nakomelingen mogen best weten, nee zelfs leren, wat er in het verleden is gebeurd. Maak ze opmerkzaam dat dit nooit meer gebeurt.

    1. Hoe bedoel je nooit meer gebeurt? Zonder de VOC hadden Indische Nederlanders nooit bestaan en was Nederland in armoede vervallen. Zonder de VOC had ook Indonesië nooit bestaan. Dus wat bedoeld u nu precies? Het is een keuze om een VOC-schip als een vertegenwoordiger van iets negatief te zien. Wie dat doet komt nogal eenzijdig en beperkt over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *