7 thoughts on “Woke richt pijlen op VOC-replica in Amsterdam

 1. Elke dag kijk met enige trots, en weemoed, naar de replica van de “Batavia’ in mijn werkkamer. Een inspiratie om voor mijn nageslacht iets goeds op te bouwen, al is het maar een schijntje van de welvaart die de VOC cs en het KNIL met hun activiteiten sindsdien voor tientallen generaties in Nederland en in het voormalig Nederlands-Indie hebben gerealiseerd.

 2. Wanneer houdt het op? Geschiedenis is geschiedenis. Dat heeft nederland tot hier gebracht. De geschiedenis verloochenen veranderd niets aan het heden. Werkt aan de toekomst in plaats van het verleden proberen te veranderen. Want dat zet alleen maar meer kwaad bloed. Ik bv., en velen met mij zijn de niet erg wakkere woke beweging ondertussen goed zat.

 3. De volledig doorgeslagen Woke idioten hebben weer een ,, nieuw slachtoffer “ gevonden.Blijf er gewoon met je woke poten vanaf . Dankzij de VOC leven we nu in een welvarend land.
  En dit monument weg halen is een grote schoffering aan al degenen die aan dit mooie schip meegewerkt en meegedragen hebben.

 4. Zieke lui zijn het, het zijn de nieuwe hippies uit de jaren 60. Met dezelfde uitingen…..ze weten het allemaal beter hoe een andere moet leven of denken. Weten wat racisme is of sociaal zijn maar hebben dat zelf nooit ervaren. Het zijn eigenlijk ” DE BESTE STUURLUI STAAN WAL” . Het zijn een stelletje leeglopers en leugenaars die de waarheid verdraaien om hun eigen leven maar te kunnen opwaarderen. Fantasten die een lage zelfbeeld hebben van zichzelf. En net als de hippie en provo en kaboutertje zullen zij ook verdwijnen

 5. Stoppen.met aandacht geven aan wokengekken. Trek een grens en stel.je hard op, aanklagen van woke gekken kan daar bijnhoren als dit een mogelijkheid. Sowieso de voc geschiedenis en de nederlandse geschiedenis goed beschrijven en laten zien.wij zijn een land met een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de vooruitgang.tegenstanders zijn er altijd maar dat zijn inderdaad tegenstanders,ga zo met ze.om.

 6. Het is idioterie om vanuit woke pijlen op VOC-replicatie te richten. Besef dat de VOC-tijd, maar ook de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Azië deel uitmaken van onze vaderlandse geschiedenis.

  Niet voor niets heb ik de VOC-replicatie voor mijn boek benut om de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Azië te spiegelen in de VOC-tijd.

  Het gaat juist om die “Vergeten verbinding”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *