12 thoughts on “Bersiap-onderzoeker Esther Captain vergelijkt Nederlandse militairen met nazi’s

 1. Niet aan gedacht dat zij er niet geweest zou zijn als de (grotendeels dienstplichtige!) militairen er niet waren om oa bescherming te bieden want dan zou wellicht haar hele familie uitgemoord kunnen zijn? Hersenloos gebral en hypocriet!

 2. Er waren ook Nederlandse soldaten die het etnische geweld van de INDONAZIS (de Pemudas) hebben gerapporteerd.

  De verkrachtingen, afgehakte ledematen, etnische zuiveringen van duizenden onschuldige burgers.

  Wat is haar punt? Behalve dat ze huichelachtig en hypocriet is.

 3. Ze is al even gek als Poetin.
  Die loopt ook goedkoop te schelden en iedereen als Nazi te betitelen.
  Jammer dat ons belastinggeld naar onbekwame sujets als die mevrouw Captein gaan.

 4. Oh gadver, kijk deze Madame eens met haar vingertje wijzen. Kortzichtig hypocriet mens gewoon. Laat ze die vinger in dr neus steken.

 5. Het optreden van Nederland in het voormalig Nederlands-Indie was mede met officieren en manschappen van het KNIL. Wat was hun ervaring met bezetting door SSers? Waarom wordt door mevrouw Captain het KNIL niet onderscheiden, laat staan gescheiden van de rest in het optreden van Nederland?

  Overigens, degenen die aan de top verantwoordelijk waren voor het SS optreden in WO2, zijn in het Neurenberg-tribunaal ter verantwoording geroepen.
  Op grond van welke, ook juridische, overwegingen heeft mevrouw Capatain niet geponeerd, laat staan onderzocht, dat in Nederland soortgelijke verantwoordelijken conform behandeld zouden moeten worden?

  Het is o zo gemakkelijk om, na ruim 75 jaren, na lezing van nog geen 200 documenten over het optreden van ruim 200.000 militairen, hen allen in een verkeerd daglicht te plaatsen. Maar ja, de vijfde kolonne in Nederland wil de feiten niet weten.

 6. Misschien is het goed om te realiseren dat mevrouw Captain hier een dagboek van een Indiëganger CITEERT. Een militair die dus zelf de vergelijking maakt.

  Goed luisteren, goed nadenken en dan pas reageren. Kan heel verfrissend zijn!

  1. Je moet wel goed toneel kunnen spelen of denken dat de mensen uit een ei komen om dit met droge ogen te beweren. Het eerste gedeelte van het fragment is inderdaad een citaat, maar het tweede gedeelte absoluut niet. In dat laatste gedeelte reflecteert de ‘wetenschapper’ Captain op het door haar aangehaalde dagboekfragment, waarin mevrouw vervolgens rept over ‘toegeven’ en haar eigen mening geeft. In concrete presenteert mevrouw Captain de beperkte werkelijkheid van een soldaat ter plekke als dé werkelijkheid. Mevrouw Captain zou beter moeten weten. Een academicus onwaardig.

  2. Nee, want de Pemudas waren lieverdjes… Tot ziens hoor!
   Overigens beweert deze hypocriete heks veel maar concreet bewijs krijgt niemand te zien.. Wat een idioterie.

 7. Dit is echt bij de beesten af! Wat een kronkel moet je hebben om Nederland en onze militairen weg te zetten als nazi’s. Ongelooflijk. Aanfluiting voor de wetenschap deze mevrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *