2 thoughts on “Limpach (NIMH) reageert op kritiek: “Racisme was onderdeel koloniale mindset”

  1. Mijnheer Limpach u moet zich schamen . Dat u zegt dat de Nederlandse koloniale overheersing samen met racisme ging kan ik deels met u meegaan maar dan hebben ik het wel over de 300 jaar van kolonialisme en niet over de Bersiaptijd want dat was gewoon een strijd van van de KNIL om de orde te herstellen in opdracht van de Nederlandse overheid. Heeft totaal niks met racisme te maken want die 200.000 Nederlandse militairen en de Indo Knil en andere Knillers die daar waren die handelen puur uit lijfsbehoud en in opdracht van de Nederlandse overheid om de Nederlandse gemeenschap en de daaraan gelieerde bevolking te beschermen tegen de uitmoord partijen van die lafhartige pemoeda’s. U kunt beter die pemoeda’s beschuldigen van racisme want zij waren blind van woede en wilden alles wat blank, indo of niet-Javaans of origineel Indonesisch was uitmoorden. U noemt zichzelf Historicus maar een historicus die werkt toch met betrouwbaar feiten …… en niet met valse en eenzijdige informatie zoals u dat doet? Waarom laat u zich dan beïnvloeden door feiten van een onbetrouwbare bron zoals de regering van Indonesië? Mag ik u verwijzen naar de feiten dat Indonesië 6.000.000 van hun eigen volk heeft vermoord en doen verdwijnen in de jaren zestig van de vorige eeuw. Ook zijn ze nu bezig om de bevolking van Nieuw Guinea uit te moorden en te vervolgen ( inmiddels 250,000 doden ). Dit land zou bij een normale civiele rechtszaak niet eens als betrouwbare getuige ontvangen worden door de rechtbank doordat Indonesië een criminele verleden heeft. Dus ga u schamen en verdwijn met uw onjuiste informatie van deze dekolonisatie discussie. bah bah bah

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.