7 thoughts on “21 juli 1947 – Start 1ste Politionele Actie

  1. Ben een nazaat van een van de eerste mariniers die voet aan land zette na dat de Engelsen van Oost Java weggingen. Ben van mening dat de Indonesische bevolking door de Japanners in hun aanwezigheid al zijn opgehitst en geïndoctrineerd werden. De eenvoudige bevolking had alleen aan een wrede leider genoeg om er helemaal voor te gaan. Het is aan de Indonesiërs zelf of ze eervol deze geschiedenis gestalte willen geven of dat het nog een eeuw zou kunnen duren voor het in de vergetelheid geraakt. Punt blijft natuurlijk altijd dat er mensen op terug zullen kijken, eervol of oneervol is dan de conclusie. Die daarmee de geschiedenis van het volk gaat vertegenwoordigen. Ondanks de onafhankelijkheidspijn, heeft Indonesië jaren geleefd in relatieve rust en met productienormen, waardoor velen een normaal hebben gehad.

  2. Inderdaad mag de Bersiap nooit vergeten worden. Er moet zelfs veel meer aandacht voor komen. En die excuses van WA en die slappeling Rutte mag hij nog aan de nog in leven zijnde veteranen geven en aan hun kinderen, die geleden hebben en nog lijden onder het trauma van hun vaders.

  3. De Bersiap mag nooit vergeten worden. Dat WA en Rutte hun excuses hebben aangeboden is niet goed te praten. Zij hebben de Indischen overal ter wereld hiermee zwaar beledigd. Er moet juist meer aandacht worden geschonken aan de Bersiap en helemaal aan het feit dat de peloppors hiermee zijn begonnen en tien duizenden (Indo) Europeanen op gruwelijke wijze hebben vermoord.
    Ja, wij moeten vergeven, maar mogen nooit vergeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.