12 thoughts on “Boekpresentatie ‘Het pijnlijke afscheid van de Indische Archipel’

 1. Eindelijk voel ik me weer thuis in de geschiedenis van Nederlands-Indie er is zoveel laster gespuid en de regering die de uitspraak van de Hoge Raad over het uitbetalen van de traktementen naast zich neerlegde(Drees sr).
  Ik hoop dat de koning en Rutte hun excuses aan Indonesie terugtrekken.en de ondeugdelijke geschiedenis vervalsingen afkeuren..
  IK ben geboren te Bandoeng en mijn vader was KNIL officier.

 2. In dit boek wordt aan de hand van onderzoeken en bewijzen de ware historie van Ned. Indië voor en na de oorlog beschreven, alles grondig gedocumenteerd! Koop het en adviseer het aan al die ‘woke’ lieden opdat ze wakker worden! Eindelijk gerechtigheid, verzuchtte ik na het lezen. DIT boek zou een handvat moeten worden voor de te herschrijven nieuwe geschiedeniscanon, tip voor Jet Bussemaker cs.

 3. Er is een haat naar alle personen die de historische feiten van de gebeurtenissen in toenmalig Nederlands-Indië publiceren. Zij worden buitengesloten door de ‘linkse kerk’, zgn ‘woke’ lieden, subsidiefondsen etc. etc. Al elf jaar gelede, in 2012, toen wij de tweedelige tv-serie ‘Archief van Tranen’ realiseerden, en daarin ooggetuigen van de bersiapmoorden op Java door de zgn ‘pemoeda’s publiceerden, noemde Frits Abrahams van de NRC mij “een maniakale pemoeda.” Het kan verkeren in Nederland….

 4. Wat een geweldenaar is die Bauke toch ook! Hij durft gewoon te zeggen waar het op staat. Laten we hem koesteren.

 5. Hoi,
  Word de inzet van de militairen uitgezonden naar Nederlands Nieuw Guinea, ook in dit boek beschreven ❓

 6. Jetty Heemskerk vraagt om op 17 april TIJDIG een link te sturen naar mijn mailadres om de presentatie van dit ZEER BELANGRIJKE BOEK !!! re kunnen bijwonen via de computer! Er komt teveel ‘rommel’ op de markt. Graag meteen een boek reserveren voor mij.
  Dank bij voorbaat!

 7. Goed dat dit boek is geschreven, ter nagedachtenis aan al die jongens die vochten, leden en stierven voor Oranje.
  Jammer dat de zaal al vol is, maar op zich een positief teken dat er zo’n grote belangstelling is.

  1. Dag Tante Laurie, De zaal zit op dit moment helaas vol, maar ik zal u op de reservelijst laten zetten. U krijgt direct bericht als er een plekje vrij komt!

 8. Goed dat dit boek geschreven is. In september 2023 komt mijn boek “Vergeten verbinding. De Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Azië” via Uitgeverij Palmslag verschijnt.

  Ook in dit boek heb Koning Willem-Alexander geschreven of mijn vader oud-KNIL militair een held dan een oorlogsmisdadiger zou wezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *