10 thoughts on “EXCLUSIEF: Palmyra Westerling spreekt over eerherstel Indië-veteranen: “Nu of nooit”

 1. Geachte mevrouw Westerling. Ik bewonder u voor de wijze waarop u bent opgekomen voor de naam van uw vader. Ik zou het zeer waarderen om contact met u te hebben. Onze beide vaders waren in Indië en later toen uw vader in Doorwerth en wij in Ede woonden, goede bekenden en ex collegae. Mijn vader was KNIL officier en o.m adjudant van generaal Buurman toen uw vader terugtrad als commandant speciale troepen. Ik heb daar nog een foto van. Hrt heeft mij de laatste jaren pijn gedaan hoe de historici volstrekt eenzijdig commentaar leveren over een periode waar zij zelf ver van staan.
  Hopend op een reactie
  Fokko Andringa

 2. Mijn vader sprak altijd goed over westerling als oud indieveteraan
  Laat halsema maar weg blijven. Met heel de Haagse kliek
  En dan eerherstel voor allen die in nederlands indie hebben gevochten…
  Moedig dat ze daar gaat staan voor haar vader.

 3. Beste Palmira .
  Wij woonden destijds in Medan,toen jouw Vader daar ook geplaatst was.
  Dagelijks hoorde ik zijn naam noemen.
  Wij moesten vluchten , met alles achterlatend, want :” örang djahat di datang” ,om ons te vermoorden.
  Ik bewonder je ,om eerherstel voor jouw Vader en al de andere militairen (waaronder mijn stiefvader) te vragen ,die daar gevochten hebben!
  Mijn eigen Vader is in 1942 in een Japans kamp overleden.
  Met veel respect ,hartelijke groeten,
  Hetty Huisman.

 4. we hoeven niet rouwig te zijn over de afwezigheid van een onder de misleidende naam Groen links schuil gaande pacifistisch socialiste die zich niet boven de partijen kan stellen. Tussen de opvattingen van Pacifistisch socialisten en de krijgsmacht kan er nooit een gelukkig huwelijk zijn en de glimlachjes zijn dan maar schijn. Het kan beter zonder die burgemeester en dat doet al die mensen die bijna allen overleden zijn en zich niet meer kunnen verweren en de weinige hoogbejaarden die er nog zijn , meer goed.

  Bernard Berendsen. ( 81 jaar en Indische roots)

 5. Toen wij gisteren onze halfjaarlijkse lunch samen hadden (5 Nederlandse mannen, 1 met Indische roots en 1 met familie van een gesneuvelde) spraken we over het leven. En onze herinneringen. Uiteraard, zoals bijna altijd kwam ook ter sprake hoe slecht Nederland ALLE mensen die terugkeerden naar Nederland heeft behandeld. Toen we hoorden dat Halsema de jaarlijkse bijeenkomst gebruikt als politiek standpunt van GL meenden we om een klein gebaar te maken richting Palmyra! Alle respect en uw steun heeft u volledig!

 6. Geachte mevrouw Westerling.

  Pas vandaag hoorde ik ( 81 jaar en met Indische roots) dat de huidige Groen Links Burgemeester van Amsterdam zich terug heeft getrokken als spreker bij de 15 augustus herdenking op de Dam. Omdat u als dochter van Kapitein Raymond Westerling er ook zou spreken. Gezien het feit dat de burgemeester in haar huidig functioneren geen bovenstaande partijen staande figuur is hoort zij bij deze herdenking niet thuis. Zij is een belediging voor al die Nederlandse jongens die in een voor hen onbekende wereld fanatisme moesten bestrijden ter redding van vele onschuldige mensen . De burgemeester van Amsterdam zou er slechts een gênante verschijning zijn. Ik bewonder u voor uw strijd om de naam niet alleen van uw vader maar van al die toen rond de 20 jaar oud zijnde jonge mannen zuiver te houden .

  Hartelijke groeten ,

  Bernard Berendsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.