8 thoughts on “UITSLAG: Ruime meerderheid wil dat Comité 4 en 5 mei opstapt

 1. Deze keer zag ik dat het comité 4 en 5 mei een Indische oma en kleindochter in beeld bracht, tussen de Joodse en roma oorlog overlevers.
  Wat bedoelt dit comité met de koloniale oorlog ? Nederland heeft immers een aantal koloniale oorlogen gevoerd met Indie en met Indonesie.

  Bijzonder pijnlijk dat dit comité het woord Bersiap niet eens durft te noemen.

 2. Ik gedenk al jaren niet meer op 4 mei, maar daarvoor in de plaats alleen nog maar 15 augustus, want ik heb geen affiniteit met de oorlog hier in Europa omdat ik toen nog in Indie woonde en wij DAAR de japanse bezetting en oorlog moesten ondergaan, plus de verschrikkelijke bersiap tijd die wij als buiten-kamper moesten mee maken. En wat weet dat corrupte commitee daar nou van…??

 3. Ik hoorde gisteravond de ceremoniemeester opnieuw de term bezigen “koloniale oorlog in Indonesië”. Indonesië ontstond na de onafhankelijk vanaf 27 december 1949 en vanaf die datum werd er (formeel) niet meer gevochten.
  De term is feitelijk een belediging voor al die slachtoffers die vielen vanaf 17 augustus 1945. Het steeds meer wegmoffelen van de Bersiap, de inzet van Nederlandse troepen nadat ze door SEAC werden toegelaten, de pogingen tot spoedig herstel van de veiligheid, gezondheidszorg en voedselvoorziening is feitelijk een affront. Historisch onderzoek moet meer en meer plaatsmaken voor politieke meningen en opvattingen.
  Juist op dagen als 4 en 5 mei zou er uitermate correct en op de juiste historische gegevens gebaseerd, moeten worden geacteerd. We zien in Nederland steeds meer “schuivende panelen” die onvoldoende recht doen aan de geschiedenis.

 4. Respectloze horken zitten in dat bestuur. Een dikke middelvinger richting onze slachtoffers. Hoe durven ze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.