6 thoughts on “Slachtoffers en veteranen niet betrokken bij pijnlijke wijziging Nationale Dodenherdenking

  1. een schandalige respectloze daad waarmee aanwezigheid van onze hoogbejaarde slachtoffers van de WO2 in zuid azie door fysieke ongemakken de herdenking in de avonduren niet mogelijk wordt gemaakt. hoe laf en schaamteloos! de 2 minuten stilte in Den Haag wordt gevoeld als judaskus, onvergeeflijk. de zoveelste vernedering te moeten ervaren doet het leed verzwaren. lieve oma’ s en opa’s,wij van de generatie na U eren u voor altijd.

  2. Mijn vader heeft 3 jaar van zijn leven als dienstplichtig militair in Indië moeten geven. Hij zou diep teleurgesteld zijn geweest over het besluit betr. de wijziging Nationale Dodenherdenking.

  3. Is dit een nieuwe trend? Bij de herdenking 15 augustus 1945 is men ook vreemd bezig. Opeens worden we geconfronteerd, zonder enige nadere uitleg, met het feit dat de jaarlijkse herdenking op 15 augustus is terug gebracht tot louter de herdenking ‘s avonds. En alles wat er vroeger omheen werd georganiseerd valt weg, i.c. de bijeenkomst vooraf, de Indische maaltijd na de herdenking, de informatiepunten en winkeltjes en typisch Indisch dansen in de middag. grote verarming. Jaren lang is er gestreefd naar erkenning van onze 15 augustus als officiële feestdag, met dank aan de vroegere besturen van de Stichting 15 Augustus 1945 en het huidige bestuur breekt alles weer af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *