8 thoughts on “Kabinet wil schadevergoedingsmogelijkheden voor Indonesiërs versoepelen én verlengen

  1. Loyaliteit voor de Indonesiërs maar niet voor de Indische Nederlanders? Zit er nog ergens een greintje fatsoen in je lijf Rutte??? Schaam je!!!

  2. Dus de slachtoffers moeten nu niet alleen hun Indonesische daders herdenken (4 mei & 15 augustus), maar ook betalen? Welke sadistische gek bedenkt zo iets? Om misselijk van te worden.

  3. Ik vind het niet meer dan billik dat (Indisch-)Nederlandse gedupeerden (weduwen en kinderen) recht hebben op een nabetaling achterstallig loon. Mijn vader zalige had tijdes de oorlogsjaren bij de Nederlandse marine gediend en moest tijdens de oorlogsjaren in een Jappenkamp te Japan in een fabriek werken. Mijn oom(zijn broer) is in dat zelfde Jappenkamp aan longontsteking overleden vanwege de ontberingen en slechte voeding en onvoldoende warme kleding ,mijn vader heeft hem zelf ten grave moeten dragen. Wij kinderen( als tweede generatie )hebben dat ook aan den lijve ondervonden vanwege de Spartaanse, harde opvoeding die hij ons als kind heeft gegeven.

    1. Vreemd ik heb een vader gehad maar kon niet bij hem binnen komen. Ik als oudste zoon wist minder dan mij jongere broertjes en zusjes. Hij was te gesloten. Zag ook waarschijnlijk een Bermuda in mijn, met die lange haren. Het stille zwijgen. Later kom je er achter waarom. 5x Japenkamp. 2 x uit de dodestapel getrokken zelf 5x personen uit de dpdenstapel getrokken. Hij was groot van postuur en woog tegen de 95kilo kwam eruit als een graat 42kilo. Omdat hij zo groot was, was het stoer voor de Jap om met z’n vijfen hem afteransselen. Alle ziektes moeten ondergaan. Dus almetal ik had een vader maar ook weer niet. En dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Nu lees ik en hoor veel. Nu begrijp ik zijn gedrag en heb ontzettend veel respect voor hem en ben blij dat hij toch op latere leeftijd wat heeft verteld. R.I.P.

  4. Ik mag hopen dat meneer Rutte persona non grata is bij de Indië Herdenking aanstaande augustus. Hij spuugt vele Indische Nederlanders in het gezicht en heeft derhalve bij de herdenking niks meer te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *