7 thoughts on “Van Haga (BVNL): “Halsema deelt nieuwe klap uit aan Indische gemeenschap”

  1. Het is schandalig hoe men hiermee omgaat. Het wordt tijd, dat men eens inziet, hoe de KNIL-soldaten zijn behandeld. Ook het feit, dat het merendeel niet meer leeft en misschien nog wel van sommige KNIL-soldaten hun echtgenoten. Waar blijven die financiële regelingen waarop men recht heeft !

  2. Helaas voor vele oa Indische mensen die niet meer onder ons zijn oa mijn grootouders en ouders en directe familieleden kom dit telaat om te horen oa..Maar mijn Moeder zei altijd beter te laat dan nooit..maar het is in en in triest dat dit zo lang moest duren oa de erkening en de bedragen waar ze recht op hadden en nog..Helaas hebben mijn familieleden grootouders en ouders dit nooit gekregen en had dit hun nog zo gegund..ook al voelde het vóór sommigen Bloed Geld 😔

  3. Er is al tientallen jaren door elke regering ontkent en alleen gepraat. Onrecht werd verdoezeld. En nog steeds. Waardeloze zooi en zakkenvuller praatjes. En het duurt voort. Elke nieuwe verkiezing weer alleen zakken vullen. Zwijgen en handelen is er niet bij. Ze deugen allemaal niet.

  4. De Bersiap kun je niet ontkennen, maar om de dochter van Westerling te laten spreken vind ik een No-Go.
    Westerling is net zo goed niet zonder blaam.
    De aanwezigheid vd ambassadeur van Indonesië is voor mij ook een NO-GO. Uiteraard moet er herdacht worden, maar de aanwezigheid van deze 2 personen op verschillende bijeenkomsten vind ik ongepast.

  5. Standrechtelijke executies zijn nooit goed(conventies van Geneve). Maar er heerste daar een ontoelaatbare anarchie. Westerling heeft in opdracht van van Mook en Spoor gehandeld. De Bersiap heeft duizenden onschuldige mensen het leven gekost.

  6. We hebben helaas al te lang met deze achterbakse manier van omgang met de diefstal van soldij/geld voor de KNIL-militairen. En de eerlijkheid duurt in dit geval het langst van allemaal. Verschil van mening over het hoe, wat, waar en wanneer zal wel nog ‘langer’ dan “langst” duren. 🤮

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.