8 thoughts on “Tweede Kamer wil voorlopig géén onderzoek naar Bersiap

 1. Nu gebeurt er iets heel interessants in politiek Den Haag.
  Belangrijke kamerleden willen een Bersiap onderzoek. Meneer Rutte wijst een bersiap onderzoek af. Maar meneer Rutte kan hier helemaal niet over oordelen, want een Bersiap onderzoek blijkt nu dus, controversieel. Hij is demissionair, dan heeft hij geen zeggenschap meer een controversieel onderwerp als deze.
  Ook vreemd dat meneer Rutte zegt dat een onderzoek naar de moorden op (Indisch) Nederlandse slachtoffers, door Indonesische groepen, geen zaak van het kabinet is. Terwijl hij wel het onderzoek steunde naar de MH17 vliegramp waarbij enkele Nederlanders de dood vonden.

 2. Bersiap ontkenning raakt mij als tweede generatieslachtoffer heel diep, mijn moeder is overleden inmiddels, haar trauma’s over deze tijd achtervolgde haar tot haar laatste minuut.Ik ben iedere dag opgelucht dat mijn familie dit allemaal niet mee hoeft te maken. De slachtoffers waren veelal kinderen en vrouwen die de Japanse kampen hadden overleefd onschuldige mensen,dit verzwijgen mag niet.

 3. Ik schaam mij als nederlander dat de besiap niet erkend wordt op de wijze die recht doet aan de nederanders met indische achtergrond. Ik noem het geschiedsvervalsing. Ik hebdoor het bestaan ervan pas op latere leeftijd ondekt doordat ik indische vrienden heb. Er stond niets over in de geschiedensboeken! Ik schaam me diep hoe regeringen tot nu toe met mensen zijn omgegaan die vaak getraumatiseerd en noodgedwongen naar nederland kwamen. Ik kan alleen maar mijn respect uiten voor de indische nederladers die hier een nieuw leven opbouwden en ook de 1e generatie erna waarin de gevolgen van wat hun ouders meemaakten nog doorklinken. En excuus maken voor wat onze volksvertegenwoordigers ermee gedaan hebben. Ik voel me door hun in ieder geval niet vertegenwoordigd en zelfs decenia op dfit vlak misleid.

 4. Verdeel & Heers (Staats- ) Wetenschappen zal altijd blijven bestaan…
  Vanaf 1911 zijn er ongelofelijk een gigantische veelvoud aan fouten ontstaan, die helaas zijn / haar weerga niet kent. In alle rangen en standen zijn alle mensen, dus ook uit de Oost ontwaard, enzovoorts, enz.,
  Dit valt vanzelfsprekend en natuurlijk nooit goed te praten Mark.Er mag trouwens geen sprake zijn van Hoogverraad.
  Er is momenteel geen ECHTE DEMOCRATIE, bovendien staat de GRONDWET sinds medio 2020 hélémaal voor niets!!!
  Het is daarom, dat Kraft destijds zei en zegt; Alle marionetten Kabinetten van 1945 en zelfs van ver daarvoor stonden voor weinig goeds! De OOST mocht in 1911/1923, toentertijd zeker geen absolute Wereldmacht worden.
  De MENSHEID in de Wereld moet een dusdanige EENHEID gaan vormen, om beter te voorkomen dan te genezen, tegen extreem overdadigheid,
  MACHTSWELLUSTIGHEID en ongegineerde OVERMACHT van een paar gigantische kapitalistische Families & Vrienden !!

 5. Een schande. Wel keer op keer geld voor onderzoeken naar Nederlands geweld, maar niet naar wat die Indonesiërs ons hebben aangedaan. Voor wie zit dit kabinet hier eigenlijk? Ze moeten zich de ogen uit hun kop schamen.

 6. Van de zotte dat er geen onderzoek naar wordt gedaan, een deel van mijn familie vermoord door de bersiap strijders en net doen of er niks is gebeurd gaan jullie schamen, ik zal de woorden die ik in mijn mond niet teksten. Maar wel spijt betuigen tegen de slavernij in Suriname en uitbetalen en waar blijft onze deel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *