10 thoughts on “Halsema trekt zich terug als spreker op Amsterdamse Indië-herdenking

 1. al zou westerling wat gedaan hebben dan in opdracht van de hollandse regering .. het is allemaal zwaar overdreven hij heeft veel mensen gered en we kunnen ons niet voorstellen hoe het is als je in een benarde situatie zit .. een oorlog is nooit schoon

 2. Een herdenking van oorlogsslachtoffers in verleden en heden vraagt om respect en vredige stilte. Hoe kan er in vrede herdacht worden als er oorlog in de harten blijft? Op deze manier komt er nooit vrede. In een oorlog worden grenzen overschreden. Met erkenning en geld krijgen we onze dierbaren niet terug en kunnen de pijnlijke diepe wonden niet genezen. Alleen Liefde kan vergeven, troosten en helen. Laten we vooral lief zijn voor onszelf en in stilte en vrede de slachtoffers respectvol herdenken. Ik ga voor Vrede.

 3. Hypocriet dit. Handjeklap met die GroenLinks nono die een alternatieve herdenking organiseert. En dat over onze doden. Schaamteloze actie van La Halsema

 4. Natuurlijk mag je kinderen niet veroordelen voor de acties van hun vader maar deze dochter weigert toe te geven dat haar vader oorlogsmisdaden heeft begaan…..
  En dan mag je best een discussie gaan voeren over het wel of niet… maar niet tijdens een herdenking.

 5. “Halsema heeft de organisatie laten weten geen toespraak meer te houden en ook geen krans te leggen. In plaats daarvan gaat ze naar een andere herdenking, de Dekoloniale Indonesië Nederland Herdenking. Die wordt een dag later gehouden, op 16 augustus, bij het Monument Indië-Nederland op het Olympiaplein in Amsterdam”. Dus mevrouw vindt de dochter van Raymond Westerling onkies en gaat dan maar naar een radicale Indonesiëherdenking, waar Indonesische oorlogsmisdadigers nog even in het zonnetje worden gezet en Bersiapontkenners en ander tuig samenkomen? Je moet maar durven. Wat een totale afgang van deze nep burgemeester.

  1. Ik heb geen woorden voor Halsema behalve dat ze het helemaal verkeerd ziet
   Uiteraard links.

 6. Mevrouw Halsema heeft moeite met de dochter van Raymond Westerling, maar niet met de dochter van Jorge Zorreguieta. Wat een hypocriete politicus. Misselijk om over de ruggen van tienduizenden dode Nederlanders zo een punt te willen maken. Potsierlijk.

 7. Wat een ongelooflijke schurk is die Halsema om zo politiek te bedrijven over onze doden. Om te kotsen. Wat een smerige streek

 8. Er hebben van beide kanten verschrikkelijke handelingen plaats gevonden. Maar we leven nu en niet in het verleden. Laten we doorgaan als vrienden. Goed of fout maakt niet meer uit. Laat de wonden helen. DLaat iedereen spreken. Maak het niet meer zo zij/wij. Halsema verdeeld de kampen weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.